"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)


1. Pagi ini aku dikejutkan dengan kematian Natrah yang satu ketika dahulu gadis ini pernah menggegarkan bumi tanah Melayu dimana ramai yang shayid demi mempertahankan akidah gadis cantik ini, namun takdir menentukan segalanya apabila Natrah berjaya dibawa ke Belanda untuk dikristian semula.

2. Untuk lebih lanjut kisah natrah ni, boleh ar cari kat google n yahoo terlalu banyak cerita tentang dirinya dan semuanya hampir sama atau sama. Kisah Natrah ini sebenarnya ramai yang tidak disedari dan ketahui lebih2 lagi generasi muda yang mabuk dengan asmara dunia. Namun bagi orang mcm aku yang peka tentang dunia aku, tentang sejarah dunia aku dan tentang agama aku. Pemergian Natrah sesuatu yang cukup menhibakan.........................

3. Kematian Natrah dalam islam atau krstian aku belum pasti, umpama kematian michael Jackson yang aku pun tak pasti sama ada islam atau sebaliknya. Mudah-mudan Natrah dan Michael Jecksin bersemadi dengan aman...................... Hanya allah menentukan hak hak mereka.

0 comments:

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers