"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)

1. Akhirnya dasar PPSMI akan dimansuhkan jua tapi bukan skrg.. masa perlu diambil 3 tahun untuk menghapuskan dasar ini walhal semasa dasar ini mula diperkenalkan semasa era Tun Mahathir hanya memerlukan masa 6 bulan sahaja untuk dilaksanakan diseluruh sekolah. Maka pak menteri pun akhirnya mengakui bahawa dasar ini telah gagal sepenuhnya dilaksanakan di Malaysia.. walaupun sudah bertahun rakyat-rakyat dijalan sehingga berdarah berlebam matanya menyatakan dasar ini mmg gagal dan gagal.....

2. Selama ini pak menteri yang dulu-dulu, asik membohong rakyat sahaja.. setiap kali keputusan SPM, PMR mahupun UPSR beria-ianya menyatakan bahawa PPSMI ini berjaya..tandanya peratusan setiap tahun meningkat. Pelik juga aku...setiap tahun asik meningkat, tak ada yang menurun....walhal ramai yang terkandai di Universiti.. hemm mungkin waktu itu 40% boleh dapat A.

3. Pada rakyat yang dahulu syok sendiri dan muka tak malu tak habuis2 menyokong dasar PPSMI ini...sedarlah bahawa dasar ini mmg gagal.. maka jangan syok sendiri. Atau dengan kata lain orang lain sehabat seperti kamu...kamu hebat, tapi mereka diluar sana belum tentu hebat seperti kamu.................. hebat yg aku maksudkan ini ada makna.

4. Thanks Kerajaan. Thaniah rakyat di jalan-jalan raya...

0 comments:

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers