"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)

1. Kalau ada pihak yang membuat survey di Perak mengenai pemimpin yang paling dibenci dan sebaris dengan zions laknaktullah di Malaysia... maka kemungkinan besar jawapanya boleh di duga.. iaitu Sultan Perak dan bakal Dato Bendahara Negara si Najip. Rakyat yang awalnya sangat memuliakan Sultan, nama pun Melayu pastinya ada Sultan..namun kali ini...rakyat Melayu khususnya di Perak mula membenci dan melaknat Sultannya sendiri kerana ketidak adilan atas hasutan oleh bakal Dato Bendahara Negara dan konco-konconya...

2. Apabila rakyat yang asalnya setia dan sayang akan sultanya mula bertindak derhaka ke atas Sultanya demi sebuah keadilan. Maka mungkin akan berulang kembali sejarah SULTAN MAHMUD MANGKAT DIJULANG. Dulu sejarah ini berlaku di Melaka pada tahun 1699 tetapi kini sejarah ini mungkin akan berulang dinegeri warisan generasi baginda iaitu Perak. Tunggu saja Sultan Perak mangkat kemungkinan pastinya di julang oleh rakyat atas kezaliman dan ketidak adilanya..tapi ini satu ramalan tapi tak mustahil akan berlaku kembali di Perak.

3. Tapi aku percaya sultan perak bakal disanjung kembali satu hari nanti...... amin

0 comments:

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers