"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)


1. Aku tak fahamlah kenapa minda dan pemikiran rakyat malaysia masih sukar memahami diantara yang hak dan yang batil. Kenapa kalau benda itu hitam masih dikatakan putih. Adakah buta warna atau buta hati mereka untuk menilai dan memahami apakah maknya yang tersirat.

2. Media arus perdana kenapa begitu jahil, seolah-olah mengajak seluruh umat islam yang beriman mahupun yang kurang imannya bersimpati dengan hukam ini. Kalau orang yang salah kamu nak bersimpati...kenapa tak bersimpati dengan mereka yang sedang menunggu hukman bunuh, hukuman sebat. Dengan kata lain, kalau kamu bersimpati dengan minah ni, tak ada bezanya kalau kamu bersimpati dengan pesalah - pesalah yang merogol, membunuh dan merompak.

3. Adakah dosa meminum arak ini kecil? walhal arak ini semua tahu adalah nadi kejahatan dan tiket VIP masuk neraka wel wel (neraka utk firaun dan mereka yang setaraf). Apa bezanya dosa pada Allah dan dosa pada manusia. Adakah Allah tiada hak untuk menghukum hambanya. Tak yah dok bersungguh menunjukan rasa simpati dan sokongan tak berbelah bagi. Jangan jadikan dia sabagai idola atau sumber inspirasi... ..

4. Dari korang bersimpati dengan manusia ni, baik korang jangan putuskan doa utk rakyat Palestin yang semuanya di hukman mati menggunakan bom oleh Israel. Berbaloikah kita bersimpati dengan mereka yang mencabar kekuasaan allah.

5. Lagi satu, wei budak2 yang muka tak malu minum arak ni tak pon yang dok taruk2 pegang arak ni... tayang kat frester, my space n facebook...... bangga yek jadi bara neraka.. fuyooooooooooooooooooo hebat!!! ...seronok aku tgk korang tangkap gamba ngan arak.. bertambahlah warganegara malaysia dan anak melayu yang menjadi ahli neraka yek... lagi satu nanti mati eloknya tempah terus tapak kubur kat tempat yahudi ke kritstian ke.. sbb org islam yang nabi ajar tak mcm tu,...mesti korang bangga kan kalau kubur korang ada salib. yelah sama bangga gambar2 korang minum arak dlm blog2 korang tu..............gi lah jahanam dengan korang!!!!

1 comments:

sokong 100% mmg bodoh!!!

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers