"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)


1. Kenal si hitam gelap di dalam gambar nie? ha inilah bapak pembohong... yang bernama Abdul Azeez Abdul Rahim. Eh maaf tertinggil title DATO'. Iaitu Ketua Putera UMNO Malaysia.

2. Baru-baru ini, si hitam gelap ini mendakwa dia kene tumbuk dan terajang di Port Dickson semasa penamaan calon Bagan Pinang...siap berbalut tengkuknya dan perlu di rawat di hosptial... kalau betul padan muka.. hahahah ala kalau lembam pun bukan nampak sbb kulit gelap....tapi kalau betul kene tumbuk. Tapi masalahnya black hypo ni membohong......

3. Aku adalah antara manusia yang terlalu hampir dengan si gelap ini semasa dia dengan langkah lagak lalu di tempat penyokong PAS, aku apa lagi siap booooooooooooooooooo boooooooooooooo dia sepanjang dia lalu di situ. Walaupun ramai yang mengbooo si black Hypo ini. Tetapi dalam masa yang sama ada penyokong PAS memberi laluan supaya black Hypo ini dapat cari jalan keluar di tengah-tengah ribuan penyokong PAS di situ...

4. Bila masa pulak dia kene tumbuk kene terajang....aku tengok siap elok jek jalan dia.... aku rasa kalau dia terasa kene tumbuk dan terajang tu maknanya Malaikat yang sepak tu... Al maklumlah UMNO kan tak percaya hukum hukum tuhan..

5. Kesimpulanya .. tak yahlah nak bohong kat tv wei.. mcm bohong tu dapat pahala jek.. UMNO UMNO.... kuat bohong, anak bini pun kat rumah kuat bohong!!!

3 comments:

sori, tersinggah blog ni..betui ke dia tipu? kot ye pun jangan la cakap gelap, hypo..nengok pemilik blog ni pun macam mata kero je..sori

biarkanlah si ajis nie.. asalkan die bahagie.. layan2 pun x gune.. buang mase je..

Ada baiknya kalau kita tak mengutuk ciptaan Allah, kerana Allah itu Maha Mengetahui. kulit putih ke, gelap ke, kelabu ke, semua Allah yg karunia. Allah sedikit pun tak beza2, hanya iman dan taqwa yg jadi pembeza. Kalau kita mengutuk tak kena pada tempatnya, akan kembali kepada kita sendiri, sama ada di sini atau akhirat..kalau rentung di akhirat tu tahulah maksudnya. Kita tak tau lagi kesudahan kita mcm mana. Ada yg hidup keji, tapi bila nak dekat hujung umurnya (biar pun pada umur 30, atau 40) dia terasa nak bertaubat dan berbuat amal soleh, boleh jadi dia mati dalam keadaan lagi mulia dari mereka yg menghina dan mencerca kejadian Allah dalam pada masa sama mengaku dirinya itu Islam.

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers