"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)

Dah berkitab politik, dah berkitab sejarah aku mentelalah tapi tak pernah aku terbaca dalam sejarah dunia moden mahupun sejarah manusia tamadun manusia parti politik bersama-sama badan bebas pilihanraya bekerjasama dalam mencapai satu misi yang aku semua org fikir ini kerja gila?

Aku tak pelik melihat politik malaysia tapi aku pelik ada lagi rakyat yang bodoh kerana mudah diperbodohkan berkali kali walaupun sejuta kali. Tercatat satu sejarah Malaysia apabila SPR bekerjasma dengan UMNO untuk merayu jangan mengosongkan dan mengekalkan kemenangan BN di Dun Kota Siputeh...Aku boleh terima kalau UMNO yang merayu dekat Mahkamah persekutuan tapi apa kene mengena SPR nak join sekali.

Ouh SPR ko ni kalau nak berpolitik sila lah bijak sikit boleh tak.. ini bodah sangat apa hal? Aku faham kenapa wujudnya pengundi hantu, kenapa wujudnya nama-nama yang bertindih-tindih dan aku faham kenapa ada orang tiba2 kene tukar tempat mengundi. Tapi kenapa bodoh sangat yang korang sama2 ngan UMNO gi merayu jangan kasi UMNO kalah...adeh. Mmg lembu!!!

SPR kalau nak berpolitik, dan kalau nak UMNO menang silalah bijak sikit pun jadilah.. jangan lah jahil melulu.....apapun walaupun SPR ni mcm lembu ada juga yang buta menilainya,.... tapi buta itu akan wujud apabila hati mereka dah gelap gelita...kesiannnnnnnnnnnnnnnnnn....

apapun tahniah SPR kerana berani walaupun berani tak kene tempat tq tq tq tq tq

2 comments:

memang bangang si sprm ni. dia plak yg menyibuk

memang bangang si sprm ni. dia plak yang menyibuk lebih...

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers