"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)
Penyanyi nombor 1 negara Datuk Siti Nurhaliza mesti berkecil hati apabila duit dermanya/sumbangan ikhlasnya kepada salah sebuah masjid di Pahang tidak menggunakan duit (hasil) dari penyanyi berkenaan. Ini kerana Masjid di sana tersangat-sangat ukhrawi dengan tidak menggunakan hasil duit nyayian sebagai pembangunan (aktiviti) masjid berkenaan, lebih-lebih lagi lagu bukan berunsur nasyid dan islamic. Masih ada juga masjid yang prihatin seperti ini erk. Info lain duit berkenaan ke mana hala tujunya kureng dipastikan lagi. Jangan berkecil hati lah Siti Nurhaliza, anda masih boleh mendermanya di tempat-tempat lain lagi...mcm konsert ke, makan malam ke, pertandingan nyanyian ke...Ngeh3.

ohye berita ni aku tau dari blog2..korang cari lah yek. Ohye siti yang anda pakai itu bukan tudung tau...so jangan konfisukan peminat2 anda...sbb sister kristian pun pakai tudung jugak. tp tudung diaorg lain dengan tudung orang islam yang beriman. cukuplah anda saja yang konfius ttg tundung org beriman tak baik sebar2kan fasyen anda atas nama tudung huhuhuhuhu...

1 comments:

kejap lagi keluarlah jenama kain dalam CT :P

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers