"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)

1. Kalau boleh dalam blog ni mcm2 itu aku lepaskan, banyak idea yang terbuku di kepala hotak aku untuk aku kongsi dengan orang lain tapi di sbbkan bila aku byk bercerita di sini maka nanti hilang pula privacy aku. Al maklumlah blog aku makin hari makin ramai yang tgk so blog aku kenelah lebih ilmiah dan tersusun ayatnya.

2. Anak sedara aku di UK dok asik menegur ayat-ayat dalam blog aku..sbb kadang2 melampau kasar aku guna. Tapi itulah aku, bila aku rasa geram sbb kebodohan yang mutlak maka kadang-kadang terjadi lazer pulak aku lebih lebih lagi di bulan pose yang penuh berkat.

3. Dulu masa aku mencipta blog ni, atas alasan untuk menyokong perjuangan rakyat Palestin. Time tu Israel istihar perang dengan Hamas akhir tahun lepas. Tapi cerita pasal Palestin sedikit sengat apa byk terpesong dengan cerita-cerita yang merapu...tapi apa pun, apa yang aku cerita ini adalah warna warna hidup aku. Korang boleh tahu sejauh manakah fikrah aku sebagai seorang islam....

0 comments:

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers