"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)

assalammualaikum

dh dekat 2 bulan atau lebih aku pun tak pasti... aku berhenti dari mengaktifkan diri untuk updatekan blog aku... kerana kesibukan kerja dan urusan perniagaan yang tak boleh di elakkan maka aku terhenti sekita untuk menyatakan pandangan dan luahan skaptikal aku terhadap dunia aku....

selama ni org berdiri dari ilmu yang mereka terima bulat-bulat tanpa menyoalkan dari mana datangnya ilmu itu, siapa yang cipta ilmu itu dan apakah tujuan ilmu itu. Dari kecil kita didik di sekolah agar taat kepada segala kebaikan dan menentang segala kejahatan. Namun minda kita ditutup dengan hegemoni yang berkuasa hingga sukar kita tentutkan siapa yang berkuasa dan siapa yang maha kuasa.

bodoh, bongok, biul, sanggap dan sebagainya adalah lontaran kepada mereka yang dianggap salah dan gagal. Namun apa yang aku katakan tadi....apa yang terjadi didunia ini berdiri diatas satu fakta yang aku melihatnya satu skaptikal yang mampu memperbodohkan bangsa ku sendiri.

0 comments:

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers