"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)

1. Apabila Perak dibentuk kerajaan yang berasaskan keputusan elit bukan lagi keputusan sebahagian rakyat bawaan maka rakyat-rakyat mula turun dijalan menjadi Jebat tapi bukan bersenjatakan keris Taming Sari hanya sekadar laungan Takbir, Sepanduk dan dirinya sendiri untuk menuntut pembelaan.

2. Namun sang penguasa mengunakan seluruh senjata yang ada menuduh Jebat-jebat ini penderhaka kepada Sultan. Dan pastinya derhaka kepada Sultan tidak akan diampunkan. Bagi mereka Sultan amat maksum sifatnya.

3. Dulu Nabi Muhamaad dan Nabi Musa juga dituduh penderhaka dan memecah belah perpaduan. Namun mereka mula di sisi yang Maha Kuasa. Al-Syahid Hasan Al-Banna, Al-Syahid Al Kutub dan Zanab Al-Jubili juga dituduh penderhaka..malah hukumanya mereka mati di tangan sang penguasa.... Apapun label yang diberi penderhaka, penjenayah, atau adalah sedikit bayaran yang perlu di bayar untuk mahar ke syurga

0 comments:

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers