"Anak Jawa Di Kota Melayu"

Ini adalah karya dari anak muda yang menjaul nasi lemak dan laksa di Shah Alam. Ini cerita tentang skaptikal dunia...

lagu utk kaseh


Inilah Aku


Blog ini adalah Lambang Skaptikal Jasad & Nyawa

Renungan untuk aku


يا بنى آدم قد أنزلنا عليكم لباسًا يوارى سوآتكم وريشًا، ولباس التقوى ذلك خير


Ertinya : Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian TAQWA itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat ( Al-A'raf : 26)

1. Tiba-tiba geng bas sekolah telah mengegarkan lobi parliman untuk beradu dengan si cacat sakti. Nak beradu tenaga mungkin si cacat itu akan karam di atas darat, mungkin kedatangan geng bas sekolah ini sekadar beradu suara mana yang lebih lantang mana yang lebih busuk nafasnya.
2. Memang kawasan yang strategik, bukan sekadar diluar dewan rakyat dan tempat berkumpulnya YB-YB pakatan rakyat tetapi juga tempat berkumpulnya para media tempatan dan asing. Maka setiap aksi pasti mendapat liputan. Bagi mereka yang nak menjadi popular dan teringin dinobatkan sebagai jaguh melayu..cukup sekadar menjerit-jerit mcm beruk dan terhinjit-henjit mcm badut maka dia itulah hero yang perlu dijulang-julang.
3. Bagi aku tindakan Pemuda UMNO menyerang karpal itu adalah sesuatu yang lojik. Walaupun ada yang mengatakan ianya bagaikan tindakan manusia yang tidak bertamadun dan tidak berakal namun kalau sarang tabun dh dijolok-jolok mana tak mengamuk tabuan-tabuan tu.
4. Bagi aku kan bagus kalau ada adegan bertumbuk dan menarik2 baju...baru lah nama pendekar melayu. Hang Tuah dalam kubur pun tersenyum.....

0 comments:

"Wasiat ayahku untuk semua"

1. Don't miss the prayers
2. Recite Al-quran frequently
3. Respect parents and teachers
4. Be friends with well mannered people
5. Always practice good manners

Aku

My photo
Dilahirkan di bumi yang penuh mitos dan lagenda. Membayangkan penduduknya bagaikan Jebat melawan sang penguasa.

Jumlah Yang Melihat dan Membaca

SHOUT OUT


ShoutMix chat widget

Followers